Håkan Quennerstedt (f. 1985) är född och uppvuxen i Uppsala, numera bosatt i Malmö. Han studerade först i fyra år vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson, och sedan i fem år vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson.
Håkan har specialiserat sig på klassisk kammarmusik, och har tillsammans med sambon och violinisten Elna Carr en kritikerrosad duo, Duo Carr Quennerstedt. Vid 2011 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande korades duon till vinnare, och har sedan dess turnerat mycket runtom i landet. Duon har bl a spelat in en CD med Prokofjevs 1:a violinsonat och Beethovens "Kreutzersonaten". Håkan och Elna spelar även i en pianokvartett tillsammans med violasten Sofia Hansen och cellisten Pelle Hansen, Kvartett Quennerstedt.
Håkan har vid det här laget stor erfarenhet av att undervisa på alla nivåer, och har bl a hållit masterclass på Musikkonservatoriet i Falun.
Gillar extra mycket: Beethoven, Mozart, Brahms. Symfoniorkester.Jag brinner för den klassiska musiken och förmedlingen av denna. Att få en oinvigd att bli biten av Beethoven och Mozart är oerhört roligt. Likaså att se elever utvecklas, oavsett nivå.
Johan Morge-Reis (f. 1982) är född och uppvuxen i Vänersborg, och har studerat på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson och tidigare vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson.
Johan är en mycket engagerad lärare, och har stor erfarenhet av att undervisa på olika nivåer.
Johan är en mycket flitigt anlitad pianist och ackompanjatör, och har som kapellmästare medverkat i ett stort antal operaproduktioner. Han har ett nära samarbete med den folkkäre operatenoren Rickard Söderberg och har vid flera tillfällen framträtt både i tv och radio. Johan har en bred genrekunskap och har framträtt med artister som Robert Wells, Carola, Martin Stenmarck, Sonja Aldén och Nanne Grönvall.
Johan föredrar att lyssna på och spela de klassiska mästarna Mozart, Beethoven och Bach, men även Chopin, Schubert och andra romantiska kompositörer. Som sång-ackompanjatör har han också fördjupat sig i den stora Lied och romans-litteraturen med alltifrån Mozart till Wagner, Strauss och Sibelius.
Född och uppvuxen i Malmö. Gick spetsutbildning på gymnasiet - teater och musik. Har studerat bachelor och master på Det Kungliga Danska Musikkonservatoriet i Köpenhamn. Debuterade sedan från solistutbildningen på konservatoriet, tillsammans med min ensemble Ventus.
Frilansar idag som orkestermusiker i Öresundsregionen.
Flöjtist i Vattnäs Chamber Orchestra sedan 2019.
Är en aktiv kammarmusiker och har vunnit priser vid ett flertal kammarmusiktävlingar med
Ventus. 2018 spelade Ventus i Berlinfilharmonikernas kammarmusiksal i förbindelse med en
prisvinnarkonsert. Samma år vann vi Busan Maru International Concerto Competition och
spelade Jean Françaix dubbelkonsert tillsammans med Busan Symphony Orchestra.
Har erfarenhet med att undervisa både barn och vuxna. Vikarierat i Kristianstad kulturskola.
Gick en kurs i pedagogik på min masterutbildning i Köpenhamn.
Brinner för tvärkonstnärliga projekt och producerade 2021 en animationsfilm tillsammans
med animationsföretaget ”Skjald Productions”. Projektet och är ett samarbete mellan
dansare/koreograf, animatörer, kompositörer och musiker. Filmen hade premiär i Det Gamla
Radiohuset i Köpenhamn, november 2021.
Gästföreläser i performance psykologi, kollaborativt lärande och entreprenörskap på Det
Kungliga Danska musikkonservatoriet, sedan 2019
Reetamaria Rajala är en finsk pianist, baserad i Malmö. Hon erhöll sin kandidatexamen 2017 från Savonia University of Applied Sciences i Kuopio i Finland, och studerade sedan vidare vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson. 2019 avslutade hon sin masterutbildning med högsta betyg, både som solist och som pedagog.
Reetamaria Rajala är en mycket aktiv musiker verksam som bl a solist, kammarmusiker, ackompanjatör och pianist i teateruppsättningar. Hon har turnerat med kammarmusikensembler och har framträtt på festivaler i Finland, Sverige och Danmark. Hon är också en del av kammarmusikgruppen Det Finske Ensemble.
Reetamaria tilldelades 2018 Vetenskapssocietetens musikaliska pris. 2019 framförde hon Sjostakovitj 2:a pianokonsert som solist med Musikhögskolan i Malmös symfoniorkester. Hösten 2019 framträdde hon på Engelman Recital Hall i New York.
Albert Van Pham är pianist och uppvuxen i Småland. Han har studerat piano på musikerprogrammet vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson, och har också en spetsutbildning som opera-repetitör från Malmö Opera Academy.
Albert har en duo för fyrhändigt piano med pianisten Miyu Manabe och de har framträtt bland annat i Paris och Osaka. Han är en mycket aktiv kammarmusiker och repetitör, och de senaste åren har han varit kapellmästare på Malmö Opera och Skånska Operan.
Något som han har ett extra stort intresse för, är relationen mellan musik och text.
Björn studerade vid Royal College of Music i London och vid Hochschule für Musik i Karlsruhe, Tyskland, för Prof. Ulf Hoelscher och hans assistent Karl-Heinz Schultz.
Han ger regelbundna konserter som solist och kammarmusiker i olika länder och har gjort flera inspelningar. Björn var under 20 år verksam i Storbritannien och jobbade som Associate Lecturer vid University of Chichester och Violin & Viola Tutor vid Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London. Nu frilansar han i de flesta orkestrar i Sverige och Danmark samt driver sin egen Little Venice Ensemble.
I Storbritannien undervisade Björn med ”Grades” enligt systemet från ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music), ett komplett system för musikutbildning i åtta steg som förutom instrumental undervisning även innehåller gehör, teori och notläsning. Björn har under 15 år guidat elever genom deras examensprov från Grade 1 till 8 samt på diplomnivå. Björns elever har även blivit antagna till högre musikutbildning på både musikhögskola och universitet.
Mer info om Björn finns på www.bjornkleiman.com eller hans YouTube-kanal.
Agnes Palm är född och uppvuxen i Mellerud, Dalsland. Hon har studerat musikteater i 2,5 år på bland annat Östra Grevie folkhögskola samt är examinerad ämneslärare i musik med sång som huvudinstrument efter 5 år på Musikhögskolan i Malmö.
Agnes gillar att vidareutbilda sig och har fristående kurser i bagaget inom exempelvis Barockinterpretation, Complete Vocal Technique, Musikhögskolans Damkör samt Sång på scen och under hösten blir det bland annat en kurs i Estill Voice Training.
Agnes brinner för att arbeta med sång och människor, blir riktigt glad av att få förkovra sig inom sångteknik och gillar extra mycket att jobba med tolkning och uttryck. Med en stark tro på varje elevs unika förmåga är hon mån om att hennes elever ska utvecklas sångtekniskt och musikaliskt- men framförallt känna glädje och självförtroende i sin sång.
Daniel Carlsson är född 1980 i Ängelholm och tog sin examen från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 2009.
Han arbetar regelbundet på operascener i Sverige och Europa. Senast på Malmö Opera i rollen som sonen i Louise Alenius nyskrivna opera Silent Zone. Dessutom är Daniel en eftertraktad konsertsångare.
Värt att nämna är att Daniel var evangelist i Sven David Sandströms uruppförande utav hans St John Passion i Berlin Konzerthaus. Daniel arbetar regelbundet med Concerto Copenhagen och Lars Ulrik Mortensen och har som solist bl.a. spelat in Händels Brockespassion, som finns att lyssna på som CD eller på Spotify mfl.
2016 medverkade Daniel i en en utav huvudrollerna i Purcells The Fairy Queen på Det Kongelige Teater under Lars Ulriks ledning.
Daniel sjöng dessutom counterpartiet i uruppförandet utav en nyskriven symfonia utav den svenske kompositören Daniel Börtz på Stockholms Konserthus våren 2019. Verket uppfördes senare igen i DeGeerhallen i Norrköping och på Malmö Live i oktober 2024.