logga

Håkan Quennerstedt

Håkan Quennerstedt
Håkan Quennerstedt
Pianist, grundare, VD

Håkan Quennerstedt (f. 1985) är född och uppvuxen i Uppsala, numera bosatt i Malmö. Han studerade först i fyra år vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson, och sedan i fem år vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson.

Håkan har specialiserat sig på klassisk kammarmusik, och har tillsammans med sambon och violinisten Elna Carr en kritikerrosad duo, Duo Carr Quennerstedt. Vid 2011 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande korades duon till vinnare, och har sedan dess turnerat mycket runtom i landet. Duon har bl a spelat in en CD med Prokofjevs 1:a violinsonat och Beethovens "Kreutzersonaten", och planerar att framföra samtliga Beethovens violinsonater under jubiléet 2020. Håkan och Elna spelar även i en pianokvartett tillsammans med violasten Sofia Hansen och cellisten Pelle Hansen, Kvartett Quennerstedt.

Håkan har vid det här laget stor erfarenhet av att undervisa på alla nivåer, och har bl a hållit masterclass på Musikkonservatoriet i Falun.

Gillar extra mycket: Beethoven, Mozart, Brahms. Symfoniorkester.

Jag brinner för den klassiska musiken och förmedlingen av denna. Att få en oinvigd att bli biten av Beethoven och Mozart är oerhört roligt. Likaså att se elever utvecklas, oavsett nivå.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i piano, VD, webbdesignerJohan Reis

Johan Reis
Johan Reis
Pianist, grundare

Johan Reis (f. 1982) är född och uppvuxen i Vänersborg, och har studerat på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson och tidigare vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson.

Johan är en mycket engagerad lärare, och har stor erfarenhet av att undervisa på olika nivåer.

Johan är en mycket flitigt anlitad pianist och ackompanjatör, och har som kapellmästare medverkat i ett stort antal operaproduktioner. Han har ett nära samarbete med den folkkäre operatenoren Rickard Söderberg och har vid flera tillfällen framträtt både i tv och radio. Johan har en bred genrekunskap och har framträtt med artister som Robert Wells, Carola, Martin Stenmarck, Sonja Aldén och Nanne Grönvall.

Johan föredrar att lyssna på och spela de klassiska mästarna Mozart, Beethoven och Bach, men även Chopin, Schubert och andra romantiska kompositörer. Som sång-ackompanjatör har han också fördjupat sig i den stora Lied och romans-litteraturen med alltifrån Mozart till Wagner, Strauss och Sibelius.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i piano, ackompanjatör, PR-chefJesper Olsson

Jesper Olsson
Jesper Olsson
Pianist, bitr chef
Jesper Olsson (f. 1982) är född och uppvuxen i Finspång. Som 10-åring började han ta pianolektioner vid kommunala musikskolan. Efter musikgymnasiet i Norrköping följde studier vid Vadstena folkhögskola för Anders Petersson och sedan Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson. Därefter studerade Jesper på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn för Bohumila Jedlickova.

Efter erlagd Masterexamen i Köpenhamn antogs han till diplomutbildningen på Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson. Våren 2014 debuterade han som solist med Helsingborgs Symfoniorkester, där han framförde Rachmaninovs 2:a pianokonsert.

Jesper har en stor passion för undervisning och har en mycket bred erfarenhet av att undervisa elever i alla nivåer och åldrar. Han gläds över att se sina elever utvecklas och nå fram till sin fulla potential.

Jesper brinner särskilt mycket för den klassiska solorepertoaren, till hans favoriter hör Chopin och Rachmaninov. När han inte undervisar så älskar han att öva in nya verk, konsertera som pianosolist och som kammarmusiker. Allra bäst trivs han när han får kombinera; t.ex i en pianokonsert tillsammans med en symfoniorkester.
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i piano, biträdande chef, konsertproducentElinor Fryklund

Elinor Fryklund
Elinor Fryklund
Operasångerska
Elinor Fryklund är född och uppvuxen i Halmstad. Hon studerade till sångpedagog vid Musikhögskolan i Malmö varefter hon fortsatte sina studier till solist vid Operaakademiet i Köpenhamn.

Elinor är en flitigt anlitad pedagog med anställning på kulturskolan i Svedala och Musikhögskolan i Malmö. Hon är verksam i projekt Rösträtt som startades via Malmö högskola, för att utbilda personal och barn på förskolor i sång och musik. Man kan även möta henne i masterclasses och röstvårdskurser för körer och solister. Den senaste tiden har hon även undervisat barn i sång på Malmöopera och Matildaskolan.

Som solist debuterade Elinor vid operan i Köpenhamn där hon setts i flera roller och anlitas ofta i olika konsertsammanhang. På somrarna ses hon sjunga operett på Ystads Teater med Kammar Opera Syd där hon ingår som solist och medlem.

Elinor har stor erfarenhet av att undervisa barn och vuxna i alla åldrar och ser möjligheter i att alla kan ta kontrollen över sina röster.

Gillar extra mycket: Att spela teater, sjunga Mozart och lyssna på allt från barock till rock!
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Sångpedagog, körledare, konferencierLisa Ekmark

Lisa Ekmark
Lisa Ekmark
Cellist
Lisa Ekmark är bördig från Västmanland och Dalsland. Efter en avslutad Bachelor i kammarmusik för professor Ola Karlsson följde studier på Musikhögskolan i Malmö med en masterexamen som musiker.

Lisa är en engagerad och seriös lärare med glimten i ögat. Hon har stor erfarenhet av elever som är mellan 4 och 70 år gamla.

Lisa är en mycket aktiv kammarmusiker och är fast medlem i tre olika stråkkvartetter men spelar ofta och gärna i andra sammanhang. Operaorkester är favorituppdraget som frilansmusiker. Under sommaren 2017 genomförde hon en serie konserter med Beethovens samtliga pianokonserter i kvintettarrangemang med Per Tengstrand som solist. Sedan hösten 2018 är hon kontraktsanställd på Det Ny Teater i Köpenhamn.

Lisa tror på varje elevs inneboende intresse för klassisk musik.

Med lite guidning finns det någon kompositör eller klassisk musikform som passar var och en.
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i celloJohanna Zetterqvist

Johanna Zetterqvist
Johanna Zetterqvist
Flöjtist
Johanna Zetterqvist (f. 1987) är född i Uppsala men huvudsakligen uppvuxen i Örebro, där musikintresset vaknade tidigt. Efter gymnasiestudier vid Musikkonservatoriet i Falun fick hon sin professionella utbildning på musikerutbildningarna på Musikhögskolan i Malmö och Academy of Performing Arts i Prag. Under sin studietid utmärkte hon sig bland annat genom att, som enda student det läsåret, bli utvald att spela som solist med Musikhögskolans symfoniorkester.

Hon är sedan sin masterexamen verksam som frilansmusiker med bas i Malmö och frekvent efterfrågad som vikarie på både soloflöjt, tutti och piccola i många av Sveriges orkestrar, däribland Svenska Kammarorkestern, Malmö Symfoniorkester och Malmö Operaorkester.

Johanna är en flitig kammarmusiker och spelar ofta och gärna i olika konstellationer, t.ex. i väletablerade Duo Z som förutom många egna konsertturnéer engagerats till bl.a. invigningen av Malmö Live och internationella konferenser. Sedan sommaren 2016 leder hennes ensemble Vadstenasolisterna årligen en två-tre veckor lång kammarmusikakademi i regi av Vadstena-Akademien. Hon är även verksam som traversflöjtist och medlem i barockensemblen Örebro Barock.

Parallellt med sitt eget musikutövande har Johanna alltid brunnit för att undervisa och har en gedigen erfarenhet som flöjtlärare. Hon kommer senast från en anställning på LIMUS i Lund, förutom återkommande vikariat på kulturskolorna i bl.a. Lund och Lomma. Hon undervisar barn och vuxna i alla åldrar och på alla nivåer.

Gillar extra mycket: Bach och Beethoven, Debussy och R. Strauss. Och svensk folkmusik förstås!

Jag brinner för att väcka samma intresse och kärlek till den klassiska musiken som jag själv alltid har känt. Det finns få saker som slår känslan av att se en elevs ögon börja lysa av musikglädje. Oavsett ålder är det aldrig för sent - eller för tidigt!
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i flöjtLouise Augustsson

Louise Augustsson
Louise Augustsson
Organist, pianist
Louise Augustsson är född och uppvuxen i Helsingborg. Med en morfar som var spelman, och mycket musik i hemmet, tog hennes musikintresse fart. Efter musikgymnasium följde klassiska pianostudier för Eva Lundgren vid Sundsgårdens folkhögskola. Därefter påbörjade hon studier vid Musikhögskolan i Malmö; organistutbildningen och sedan masterstudier med inriktning på klaverinstrument, med pianoundervisning av universitetslektorn Marianne Jacobs.

Med stor entusiasm ägnar hon idag mycket energi åt kammarmusik, duo-spel mellan piano/orgel, sin organisttjänst vid ”musikkyrkan” Allhelgonakyrkan i Lund, samt undervisning.

När jag har haft glädjen av att ha så goda musikerförebilder vill jag gärna göra mitt bästa för att själv vara en sådan. Jag tror att en lekfull och samtidigt seriös undervisning dels är roligast, men också ger eleverna trygghet och därmed möjlighet att växa på bästa sätt.
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i pianoHjalti Bogason Støylen

Hjalti Støylen
Hjalti Støylen
Gitarrist
Hjalti Bogason Støylen (f. 1995) är född och uppvuxen på Färöarna i huvudstaden Tórshavn. Han har spelat klassisk gitarr sedan ung ålder och började att studera för Ólavur Jakobsen när han var 12 år. Han fortsatte sedan sina studier vid Musikhögskolan i Malmö för Gunnar Spjuth och prof. Göran Söllscher, där han tog sin kandidatexamen.

Hjalti har medverkat i många olika konstellationer med klassisk och modern musik. Han har bl a uruppfört en konsert av Eyvind Hällnäs och deltagit i konserter med kompositörer som Sunleif Rasmussen och Kristian Blak. Våren 2019 erhöll Hjalti en tredje plats i musiktävlingen Stella Polaris. Han har även framträtt i radio och TV.

Redan som 19-åring började Hjalti att undervisa i gitarr på Färöarnas musikskola och han har haft studenter i alla åldrar och på alla nivåer. Han undervisar på ett pedagogiskt sätt och anpassar lektionerna efter varje individ.

Jag försöker alltid att få fram det roliga med att spela gitarr och att undervisa har alltid känts naturligt för mig. Det bästa jag vet är att se en glad student som gör framsteg.
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i klassisk gitarrReetamaria Rajala

Reetamaria Rajala
Reetamaria Rajala
Pianist

Reetamaria Rajala är en finsk pianist, baserad i Malmö. Hon erhöll sin kandidatexamen 2017 från Savonia University of Applied Sciences i Kuopio i Finland, och studerade sedan vidare vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson. 2019 avslutade hon sin masterutbildning med högsta betyg, både som solist och som pedagog.

Reetamaria Rajala är en mycket aktiv musiker verksam som bl a solist, kammarmusiker, ackompanjatör och pianist i teateruppsättningar. Hon har turnerat med kammarmusikensembler och har framträtt på festivaler i Finland, Sverige och Danmark. Hon är också en del av kammarmusikgruppen Det Finske Ensemble.

Reetamaria tilldelades 2018 Vetenskapssocietetens musikaliska pris. 2019 framförde hon Sjostakovitj 2:a pianokonsert som solist med Musikhögskolan i Malmös symfoniorkester. Hösten 2019 framträdde hon på Engelman Recital Hall i New York.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i pianoBlagoj Lamnjov

Blagoj Lamnjov
Blagoj Lamnjov
Klarinettist

Blagoj Lamnjov är född och uppvuxen i Makedonien och kommer från en musikalisk familj. Han påbörjade sin utbildning som nioåring i hemstaden, och 2004 flyttade han till Sverige för studier på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö. Därefter studerade Blagoj fyra år i USA (Chicago College of Performing Arts, DePaul University och Michigan State University) för några av världens bästa klarinettister.

Efter sina studier har Blagoj återvänt till Sverige och arbetar både som frilansmusiker och har undervisat på Högskolan för Scen och Musik (Göteborgs Universitet) och Musikhögskolan i Malmö (Lunds Universitet). Han har sedan 13 års ålder turnerat runt om i världen i länder som Kina, Japan, USA och Kanada och 2019 gav han ut sin första skiva- ”Nostalgic Love”. Läs mer på blagoj.se

Blagoj använder sig av traditionella undervisningsmetoder, inspirerat av sina tidigare lärare och fördjupat genom sina egna erfarenheter.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i klarinettJulia Sigova

Julia Sigova
Julia Sigova
Pianist (vikarie)

Julia Sigova föddes 1982 i Minsk i Belarus. Julia var 6 år gammal när hon började spela piano. Efter att ha avslutat sin utbildning på Glinka musikgymnasium i Minsk fick hon en inbjudan att studera på Musikhögskolan i Malmö (en del av Lunds Universitet) där hon också genomgick sin Diplomutbildning för professor Hans Pålsson. Julia har även studerat på Sibelius-Akademin i Helsingfors. Hon fortsatte därefter sina soliststudier, nu under ledning av Konstantin Bogino, i Bergamo, och Norma Fisher i London.

Bland de olika utmärkelser som Julia mottagit märks ”Bästa kvinnliga solist i Öresundsregionen” 2008, och ”Årets bästa kvinnliga solist” av Fredrika Bremer-förbundet 2011.

Sedan hennes debut med Malmö symfoniorkester år 2010 har Julia bland annat uppträtt på "La Biennale" i Venedig, Båstad kammarmusikfestival och St.Martin in the Fields i London. Hon har framträtt med många kända solister och dirigenter som till exempel Mats Rondin och Marc Soustrot. Hon har också ett mångårigt nära samarbete med den världsberömde trumpetaren Håkan Hardenberger.

2018 kom hennes internationellt kritikerrosade debutskiva ”Russian Pianomusic”.
Läs mer på juliasigova.com


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i piano (vikarie)Nita Bahtiri

Nita Bahtiri
Nita Bahtiri
Pianist (vikarie)

Nita Bahtiri är född och uppvuxen i Pristina i Kosovo. 9 år gammal började hon ta piano- och sånglektioner vid kommunala musikskolan. Under gymnasiet studerade Nita klassiskt pianospel för Agron Shujaku som också introducerade henne för ”The Taubman approach” - att spela med armvikt och frihet.

2011 medverkade Nita på albanska ”The Voice” där blev hon känd av en bredare publik som sångerska. Därefter följde studier vid Music Academy i Pristina i klassisk piano för Prof. Valbona Petrovci och Misbah Kaçamaku. Under studierna uppträdde hon regelbundet på musikfestivalen i Pristina, och utsågs tre gånger till universitets stipendiatvinnare. Hon tog examen år 2018.

2017 flyttade Nita till Malmö, och samma år antogs hon till kurser i pianoackompanjemang och kammarmusik på Musikhögskolan i Malmö.

Nita är en engagerad lärare och älskar att arbeta med barn. Hon har under flera år undervisat på bl a kulturskolan Malmö. Hon anser att den bästa läraren är den som inspirerar sina elever att utvecklas. Hon brinner särskilt mycket för den klassiska musiken, men tycker också att det är roligt att utforska andra genrer och anpassa repertoaren efter elevens önskemål. På fritiden brukar Nita kela med sina två katter, vara ute i naturen och läsa böcker.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i piano (vikarie)