logga

Håkan Quennerstedt

Håkan Quennerstedt
Håkan Quennerstedt
Pianist, grundare, VD

Håkan Quennerstedt (f. 1985) är född och uppvuxen i Uppsala, numera bosatt i Malmö. Han studerade först i fyra år vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson, och sedan i fem år vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson.

Håkan har specialiserat sig på klassisk kammarmusik, och har tillsammans med sambon och violinisten Elna Carr en kritikerrosad duo, Duo Carr Quennerstedt. Vid 2011 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande korades duon till vinnare, och har sedan dess turnerat mycket runtom i landet. Duon har bl a spelat in en CD med Prokofjevs 1:a violinsonat och Beethovens "Kreutzersonaten", och planerar att framföra samtliga Beethovens violinsonater under jubiléet 2020. Håkan och Elna spelar även i en pianokvartett tillsammans med violasten Sofia Hansen och cellisten Pelle Hansen, Kvartett Quennerstedt.

Håkan har vid det här laget stor erfarenhet av att undervisa på alla nivåer, och har bl a hållit masterclass på Musikkonservatoriet i Falun.

Gillar extra mycket: Beethoven, Mozart, Brahms. Symfoniorkester.

Jag brinner för den klassiska musiken och förmedlingen av denna. Att få en oinvigd att bli biten av Beethoven och Mozart är oerhört roligt. Likaså att se elever utvecklas, oavsett nivå.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i piano, VD, webbdesignerJohan Reis

Johan Reis
Johan Reis
Pianist, grundare

Johan Reis (f. 1982) är född och uppvuxen i Vänersborg, och har studerat på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson och tidigare vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson.

Johan är en mycket engagerad lärare, och har stor erfarenhet av att undervisa på olika nivåer.

Johan är en mycket flitigt anlitad pianist och ackompanjatör, och har som kapellmästare medverkat i ett stort antal operaproduktioner. Han har ett nära samarbete med den folkkäre operatenoren Rickard Söderberg och har vid flera tillfällen framträtt både i tv och radio. Johan har en bred genrekunskap och har framträtt med artister som Robert Wells, Carola, Martin Stenmarck, Sonja Aldén och Nanne Grönvall.

Johan föredrar att lyssna på och spela de klassiska mästarna Mozart, Beethoven och Bach, men även Chopin, Schubert och andra romantiska kompositörer. Som sång-ackompanjatör har han också fördjupat sig i den stora Lied och romans-litteraturen med alltifrån Mozart till Wagner, Strauss och Sibelius.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i piano, ackompanjatör, PR-chefJesper Olsson

Jesper Olsson
Jesper Olsson
Pianist
Jesper Olsson är född och uppvuxen i Finspång. Som 10-åring började han ta pianolektioner vid kommunala musikskolan. Efter musikgymnasiet i Norrköping följde studier vid Vadstena folkhögskola för Anders Petersson och sedan Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson. Därefter studerade Jesper på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn för Bohumila Jedlickova.

Efter erlagd Masterexamen i Köpenhamn antogs han till diplomutbildningen på Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson. Våren 2014 debuterade han som solist med Helsingborgs Symfoniorkester, där han framförde Rachmaninovs 2:a pianokonsert.

Jesper har en stor passion för undervisning och har en mycket bred erfarenhet av att undervisa elever i alla nivåer och åldrar. Han gläds över att se sina elever utvecklas och nå fram till sin fulla potential.

Jesper brinner särskilt mycket för den klassiska solorepertoaren, till hans favoriter hör Chopin och Rachmaninov. När han inte undervisar så älskar han att öva in nya verk, konsertera som pianosolist och som kammarmusiker. Allra bäst trivs han när han får kombinera; t.ex i en pianokonsert tillsammans med en symfoniorkester.
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i piano, konsertproducentPhilip Kang

Philip Kang
Philip Kang
Pianist
Philip Kang (f. 1989) växte upp i provinsen Guanzhou i Kina och började tidigt att spela piano. 2006 kom han till Sverige och påbörjade sina studier i Vadstena för Anders Pettersson. Han studerade sedan i fem år på musiker-linjen vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson. Philip har även studerat i Tyskland på ”Die Staatliche Hochschule für Musik” i Trossingen.

Vid sidan av undervisningen arbetar Philip som solist, kammarmusiker och repetitör, och har konserterat i Sverige, Danmark och Tyskland.

Philip började undervisa redan under studietiden och efter avklarad master-examen blev han pianolärare på Limus Musikskola i Lund. Han har stor stor erfarenhet av att undervisa både nybörjare och avancerade elever.

Jag blir glad när jag ser mina elever utvecklas. Det är berikande att försöka möta varje elevs individualitet, och det känns som att man växer som person tillsammans med att eleven utvecklas.
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i pianoElinor Fryklund

Elinor Fryklund
Elinor Fryklund
Operasångerska
Elinor Fryklund är född och uppvuxen i Halmstad. Hon studerade till sångpedagog vid Musikhögskolan i Malmö varefter hon fortsatte sina studier till solist vid Operaakademiet i Köpenhamn.

Elinor är en flitigt anlitad pedagog med anställning på kulturskolan i Svedala och Musikhögskolan i Malmö. Hon är verksam i projekt Rösträtt som startades via Malmö högskola, för att utbilda personal och barn på förskolor i sång och musik. Man kan även möta henne i masterclasses och röstvårdskurser för körer och solister. Den senaste tiden har hon även undervisat barn i sång på Malmöopera och Matildaskolan.

Som solist debuterade Elinor vid operan i Köpenhamn där hon setts i flera roller och anlitas ofta i olika konsertsammanhang. På somrarna ses hon sjunga operett på Ystads Teater med Kammar Opera Syd där hon ingår som solist och medlem.

Elinor har stor erfarenhet av att undervisa barn och vuxna i alla åldrar och ser möjligheter i att alla kan ta kontrollen över sina röster.

Gillar extra mycket: Att spela teater, sjunga Mozart och lyssna på allt från barock till rock!
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Sångpedagog, körledare, konferencierLisa Ekmark

Lisa Ekmark
Lisa Ekmark
Cellist
Lisa Ekmark är bördig från Västmanland och Dalsland. Efter en avslutad Bachelor i kammarmusik för professor Ola Karlsson följde studier på Musikhögskolan i Malmö med en masterexamen som musiker.

Lisa är en engagerad och seriös lärare med glimten i ögat. Hon har stor erfarenhet av elever som är mellan 4 och 70 år gamla.

Lisa är en mycket aktiv kammarmusiker och är fast medlem i tre olika stråkkvartetter men spelar ofta och gärna i andra sammanhang. Operaorkester är favorituppdraget som frilansmusiker. Under sommaren 2017 genomförde hon en serie konserter med Beethovens samtliga pianokonserter i kvintettarrangemang med Per Tengstrand som solist. Sedan hösten 2018 är hon kontraktsanställd på Det Ny Teater i Köpenhamn.

Lisa tror på varje elevs inneboende intresse för klassisk musik.

Med lite guidning finns det någon kompositör eller klassisk musikform som passar var och en.
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i cello