loggalogga

Håkan Quennerstedt

Håkan Quennerstedt
Håkan Quennerstedt
Pianist, grundare, VD

Håkan Quennerstedt (f. 1985) är född och uppvuxen i Uppsala, numera bosatt i Malmö. Han studerade först i fyra år vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson, och sedan i fem år vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson.

Håkan har specialiserat sig på klassisk kammarmusik, och har tillsammans med sambon och violinisten Elna Carr en kritikerrosad duo, Duo Carr Quennerstedt. Vid 2011 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande korades duon till vinnare, och har sedan dess turnerat mycket runtom i landet. Duon har bl a spelat in en CD med Prokofjevs 1:a violinsonat och Beethovens "Kreutzersonaten". Håkan och Elna spelar även i en pianokvartett tillsammans med violasten Sofia Hansen och cellisten Pelle Hansen, Kvartett Quennerstedt.

Håkan har vid det här laget stor erfarenhet av att undervisa på alla nivåer, och har bl a hållit masterclass på Musikkonservatoriet i Falun.

Gillar extra mycket: Beethoven, Mozart, Brahms. Symfoniorkester.

Jag brinner för den klassiska musiken och förmedlingen av denna. Att få en oinvigd att bli biten av Beethoven och Mozart är oerhört roligt. Likaså att se elever utvecklas, oavsett nivå.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i piano, VD, webbdesignerJohan Morge-Reis

Johan Morge-Reis
Johan Morge-Reis
Pianist, grundare

Johan Morge-Reis (f. 1982) är född och uppvuxen i Vänersborg, och har studerat på musikerlinjen vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson och tidigare vid Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson.

Johan är en mycket engagerad lärare, och har stor erfarenhet av att undervisa på olika nivåer.

Johan är en mycket flitigt anlitad pianist och ackompanjatör, och har som kapellmästare medverkat i ett stort antal operaproduktioner. Han har ett nära samarbete med den folkkäre operatenoren Rickard Söderberg och har vid flera tillfällen framträtt både i tv och radio. Johan har en bred genrekunskap och har framträtt med artister som Robert Wells, Carola, Martin Stenmarck, Sonja Aldén och Nanne Grönvall.

Johan föredrar att lyssna på och spela de klassiska mästarna Mozart, Beethoven och Bach, men även Chopin, Schubert och andra romantiska kompositörer. Som sång-ackompanjatör har han också fördjupat sig i den stora Lied och romans-litteraturen med alltifrån Mozart till Wagner, Strauss och Sibelius.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i piano, ackompanjatör, PR-chefJesper Olsson

Jesper Olsson
Jesper Olsson
Pianist, bitr chef
Jesper Olsson (f. 1982) är född och uppvuxen i Finspång. Som 10-åring började han ta pianolektioner vid kommunala musikskolan. Efter musikgymnasiet i Norrköping följde studier vid Vadstena folkhögskola för Anders Petersson och sedan Musikkonservatoriet i Falun för Bengt Andersson. Därefter studerade Jesper på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn för Bohumila Jedlickova.

Efter erlagd Masterexamen i Köpenhamn antogs han till diplomutbildningen på Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson. Våren 2014 debuterade han som solist med Helsingborgs Symfoniorkester, där han framförde Rachmaninovs 2:a pianokonsert.

Jesper har en stor passion för undervisning och har en mycket bred erfarenhet av att undervisa elever i alla nivåer och åldrar. Han gläds över att se sina elever utvecklas och nå fram till sin fulla potential.

Jesper brinner särskilt mycket för den klassiska solorepertoaren, till hans favoriter hör Chopin och Rachmaninov. När han inte undervisar så älskar han att öva in nya verk, konsertera som pianosolist och som kammarmusiker. Allra bäst trivs han när han får kombinera; t.ex i en pianokonsert tillsammans med en symfoniorkester.
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i piano, biträdande chef, konsertproducentElinor Fryklund

Elinor Fryklund
Elinor Fryklund
Operasångerska
Elinor Fryklund är född och uppvuxen i Halmstad. Hon studerade till sångpedagog vid Musikhögskolan i Malmö varefter hon fortsatte sina studier till solist vid Operaakademiet i Köpenhamn.

Elinor är en flitigt anlitad pedagog med anställning på kulturskolan i Svedala och Musikhögskolan i Malmö. Hon är verksam i projekt Rösträtt som startades via Malmö högskola, för att utbilda personal och barn på förskolor i sång och musik. Man kan även möta henne i masterclasses och röstvårdskurser för körer och solister. Den senaste tiden har hon även undervisat barn i sång på Malmöopera och Matildaskolan.

Som solist debuterade Elinor vid operan i Köpenhamn där hon setts i flera roller och anlitas ofta i olika konsertsammanhang. På somrarna ses hon sjunga operett på Ystads Teater med Kammar Opera Syd där hon ingår som solist och medlem.

Elinor har stor erfarenhet av att undervisa barn och vuxna i alla åldrar och ser möjligheter i att alla kan ta kontrollen över sina röster.

Gillar extra mycket: Att spela teater, sjunga Mozart och lyssna på allt från barock till rock!
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Sångpedagog, körledare, konferencierLisa Ekmark

Lisa Ekmark
Lisa Ekmark
Cellist
Lisa Ekmark är bördig från Västmanland och Dalsland. Efter en avslutad Bachelor i kammarmusik för professor Ola Karlsson följde studier på Musikhögskolan i Malmö med en masterexamen som musiker.

Lisa är en engagerad och seriös lärare med glimten i ögat. Hon har stor erfarenhet av elever som är mellan 4 och 70 år gamla.

Lisa är en mycket aktiv kammarmusiker och är fast medlem i tre olika stråkkvartetter men spelar ofta och gärna i andra sammanhang. Operaorkester är favorituppdraget som frilansmusiker. Under sommaren 2017 genomförde hon en serie konserter med Beethovens samtliga pianokonserter i kvintettarrangemang med Per Tengstrand som solist. Sedan hösten 2018 är hon kontraktsanställd på Det Ny Teater i Köpenhamn.

Lisa tror på varje elevs inneboende intresse för klassisk musik.

Med lite guidning finns det någon kompositör eller klassisk musikform som passar var och en.
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i cello, Grundkurs i klassisk musikMichaela Hansen

Michaela Hansen
Michaela Hansen
Flöjtist

Född och uppvuxen i Malmö. Gick spetsutbildning på gymnasiet - teater och musik. Har studerat bachelor och master på Det Kungliga Danska Musikkonservatoriet i Köpenhamn. Debuterade sedan från solistutbildningen på konservatoriet, tillsammans med min ensemble Ventus.

Frilansar idag som orkestermusiker i Öresundsregionen. Flöjtist i Vattnäs Chamber Orchestra sedan 2019. Är en aktiv kammarmusiker och har vunnit priser vid ett flertal kammarmusiktävlingar med Ventus. 2018 spelade Ventus i Berlinfilharmonikernas kammarmusiksal i förbindelse med en prisvinnarkonsert. Samma år vann vi Busan Maru International Concerto Competition och spelade Jean Françaix dubbelkonsert tillsammans med Busan Symphony Orchestra.

Har erfarenhet med att undervisa både barn och vuxna. Vikarierat i Kristianstad kulturskola. Gick en kurs i pedagogik på min masterutbildning i Köpenhamn.

Brinner för tvärkonstnärliga projekt och producerade 2021 en animationsfilm tillsammans med animationsföretaget ”Skjald Productions”. Projektet och är ett samarbete mellan dansare/koreograf, animatörer, kompositörer och musiker. Filmen hade premiär i Det Gamla Radiohuset i Köpenhamn, november 2021.

Gästföreläser i performance psykologi, kollaborativt lärande och entreprenörskap på Det Kungliga Danska musikkonservatoriet, sedan 2019


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i flöjtFred Holmlund

Fred Holmlund
Fred Holmlund
Gitarrist
Fred är född och uppvuxen i Boden i Norrbottens län och är en driven klassisk gitarrist som nu fördjupar sina kunskaper som diplomstudent på Malmö musikhögskola. Med ett intresse för gitarrens genreöverskridande möjligheter beslutade sig Fred tidigt för att satsa helhjärtat på en framtid i gitarrens tecken. Därefter följde flera år av gitarrstudier på flertalet prestigefyllda skolor runt om i Sverige men även i Danmark och Tyskland där han förfinade sina tekniska och sceniska kunskaper med perfektion som målsättning.

Fred har under sin karriär som musiker spelat på scener i Sverige, Danmark och Tyskland och är känd för sin mångsidiga tekniska förmåga och strävan efter att skapa något utöver det vanliga. I rollen som solist har Fred bland annat uppfört ”Electric Counterpoint” av Steve Reich, men även Sergio Assads verk ”The Walls” under skandinavienpremiären på Uppsalas gitarrfestival 2020, tillsammans med dirigent Christian Karlsen.

Vid sidan om musikstudierna har Fred kombinerat sin solo- och kammarmusikverksamhet med att undervisa gitarrelever både privat och på kulturskola. Fokus läggs på att undervisningen ska vara rolig och inspirerande för eleven, där Fred gärna arrangerar musik med elevens intresse i centrum.

Min dröm är att lyckas inspirera eleverna såsom jag själv blev inspirerad av mina lärare.
Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i klassisk gitarrReetamaria Rajala

Reetamaria Rajala
Reetamaria Rajala
Pianist

Reetamaria Rajala är en finsk pianist, baserad i Malmö. Hon erhöll sin kandidatexamen 2017 från Savonia University of Applied Sciences i Kuopio i Finland, och studerade sedan vidare vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson. 2019 avslutade hon sin masterutbildning med högsta betyg, både som solist och som pedagog.

Reetamaria Rajala är en mycket aktiv musiker verksam som bl a solist, kammarmusiker, ackompanjatör och pianist i teateruppsättningar. Hon har turnerat med kammarmusikensembler och har framträtt på festivaler i Finland, Sverige och Danmark. Hon är också en del av kammarmusikgruppen Det Finske Ensemble.

Reetamaria tilldelades 2018 Vetenskapssocietetens musikaliska pris. 2019 framförde hon Sjostakovitj 2:a pianokonsert som solist med Musikhögskolan i Malmös symfoniorkester. Hösten 2019 framträdde hon på Engelman Recital Hall i New York.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i pianoAlbert Van Pham

Albert Van Pham
Albert Van Pham
Pianist

Albert Van Pham är pianist och uppvuxen i Småland. Han har studerat piano på musikerprogrammet vid Musikhögskolan i Malmö för prof. Hans Pålsson, och har också en spetsutbildning som opera-repetitör från Malmö Opera Academy.

Albert har en duo för fyrhändigt piano med pianisten Miyu Manabe och de har framträtt bland annat i Paris och Osaka. Han är en mycket aktiv kammarmusiker och repetitör, och de senaste åren har han varit kapellmästare på Malmö Opera och Skånska Operan.

Något som han har ett extra stort intresse för, är relationen mellan musik och text.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i pianoBjörn Kleiman

Björn Kleiman
Björn Kleiman
Violinist

Björn studerade vid Royal College of Music i London och vid Hochschule für Musik i Karlsruhe, Tyskland, för Prof. Ulf Hoelscher och hans assistent Karl-Heinz Schultz.

Han ger regelbundna konserter som solist och kammarmusiker i olika länder och har gjort flera inspelningar. Björn var under 20 år verksam i Storbritannien och jobbade som Associate Lecturer vid University of Chichester och Violin & Viola Tutor vid Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London. Nu frilansar han i de flesta orkestrar i Sverige och Danmark samt driver sin egen Little Venice Ensemble.

I Storbritannien undervisade Björn med ”Grades” enligt systemet från ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music), ett komplett system för musikutbildning i åtta steg som förutom instrumental undervisning även innehåller gehör, teori och notläsning. Björn har under 15 år guidat elever genom deras examensprov från Grade 1 till 8 samt på diplomnivå. Björns elever har även blivit antagna till högre musikutbildning på både musikhögskola och universitet.

Mer info om Björn finns på www.bjornkleiman.com eller hans YouTube-kanal.


Jobbar på Klassiska Musikskolan som:
Lärare i violiner">