logga
Grindstugan

Piano

Nybörjare
Att lära sig att spela ett instrument är mycket personlighetsutvecklande, och något man kan ha med sig resten av livet. Hos oss får du/ditt barn en bra grund att stå på. Vi arbetar med notläsning, pianoteknik och musikteori, men framförallt hoppas vi kunna entusiasmera till ett växande musikintresse.

Avancerad nivå
Vi ger dig verktyg att jobba vidare med din pianoteknik och fördjupa ditt musikerskap. Vi hjälper gärna till med förberedelser inför konserter, antagningsprov till musikgymnasiet, folkhögskolan eller musikhögskolan. Vi bjuder regelbundet in gästlärare som håller mästarkurser.

Gemensam lektion - nyhet!
Från VT19 finns även möjligheten att delta i gemensamma lektioner. Vi träffas några tillfällen per termin i mindre grupper och spelar för varandra. Du får då träna på att spela upp, och träffa likasinnade. Prata med din lärare för mer information.


Information
Undervisningen sker i form av individuella lektioner, en gång i veckan, 34 tillfällen om året (16 på hösten, 18 på våren).

Vi förser eleven med noter och undervisningsmaterial, och anpassar undervisningen efter varje individ. Pianoböcker finns att köpa till självkostnadspris. Vid varje terminsslut har vi stora avslutningskonserter på Palladium i Malmö! Du får då ett ypperligt tillfälle att träna på att spela konsert, och träffa alla andra pianoelever.

Ställ er i kö genom att fylla i vår intresseanmälan

Sång

Solosång
Vill du utveckla ditt egna instrument - sångrösten? Att få undervisning i sång ger dig kunskap om hur din röst fungerar och hur den går att utveckla. Vi går igenom olika tekniker som hjälper dig att hitta andningen och bredda ditt tonomfång. Vi sjunger olika musikstilar, tränar gehöret och arbetar med hur man gestaltar en text.

Öppna lektioner
Är du intresserad av att få lektioner i sång, men inte hinner varje vecka, erbjuder vi även öppna lektioner under onsdagar och fredagar mellan kl 10 och kl 13. Man kan då boka in de veckor som passar och själv bestämma hur många gånger man önskar under terminen.


Information
Undervisning sker på onsdagar och fredagar, 34 tillfällen om året (16 på hösten, 18 på våren). Vi följer skolårets veckoschema. Det blir också en avslutningskonsert i slutet av terminen på Palladium i Malmö.

Ställ er i kö genom att fylla i vår intresseanmälan

Cello

Nybörjare
Med sin varma klang, sitt stora omfång och sina oändliga uttrycksmöjligheter brukar man säga att cellon är instrumentens svar på den mänskliga rösten. Vi arbetar med notläsning, teknik, tonbildning och bekantar oss med den klassiska repertoaren. Hos oss får du från ett tidigt stadium möjlighet att spela tillsammans med andra instrument och i celloensemble.

Avancerad nivå
Vi ger dig verktyg att jobba vidare med din teknik och fördjupa ditt musikerskap. Vi hjälper gärna till med förberedelser inför konserter, antagningsprov till musikgymnasiet, folkhögskolan eller musikhögskolan.


Information
Undervisningen sker i form av individuella lektioner, en gång i veckan, 34 tillfällen om året (16 på hösten, 18 på våren). Som vuxen elev finns möjlighet att ha dubbellektioner (60 min) varannan vecka eller efter önskemål. Om du inte har ett eget instrument kan du hyrköpa av skolan till förmånligt pris.

Anmäl intresse här

Flöjt

Med sin förtrollande klang är flöjten ett av de mest älskade instrumenten. Den passar lika bra i orkester som i kammarmusik och som soloinstrument. 

Nybörjare
Oavsett barn eller vuxen är undervisningen inriktad på att utveckla glädjen för musiken och en naturlig känsla i flöjtspelet. Vi arbetar med tonbildning, teknik och notläsning för att snabbt även kunna spela tillsammans med andra.

Avancerad nivå
Här arbetar vi med att fördjupa och utveckla både musikalitet, teknik och samspel. Inslag av musikteori och musikhistoria för att bredda det musikaliska kunnandet och förståelsen. Vill du få hjälp med att förbereda inför antagningsprov till musikgymnasium, folkhögskola eller musikhögskola kommer vi att arbeta fokuserat mot det.


Information
Undervisning sker på måndagar, 34 tillfällen om året (16 på hösten, 18 på våren). Vi följer skolårets veckoschema. Det blir också en avslutningskonsert i slutet av terminen på Palladium i Malmö.

Anmäl intresse här

Gitarr

Nybörjare
Gitarren är ett ikoniskt instrument med många klangfärger och kontraster. Dess musikaliska bredd gör instrumentet till ett av de mest populära. Undervisningen är fokuserad på att utveckla en bra grundteknik. Vi arbetar med notläsning, teknik, tonbildning och bekantar oss med den klassiska repertoaren.

Avancerad nivå
Eleven får en fördjupad kunskap om gitarrspel och vi jobbar med att utveckla olika aspekter av musicerande, såsom interpretation, teknik och klang. Vi hjälper gärna till med förberedelser inför konserter, antagningsprov till musikgymnasiet, folkhögskolan eller musikhögskolan.


Information
Undervisning sker på onsdagar och söndagar, 34 tillfällen om året (16 på hösten, 18 på våren). Vi följer skolårets veckoschema. Det blir också en avslutningskonsert i slutet av terminen på Palladium i Malmö.

Anmäl intresse här

Nu startar Klassiska Musikskolans alldeles egna kör!

Att få sjunga med andra ger dig trygghet i ditt musicerande, och är oerhört berikande och roligt! Vi ger oss in i musikalens och operans spännande värld, pop- och rockmusikens sväng och det vackra folkliga. Vi arbetar med att utveckla våra röster, stämsång, sceniskt uttryck och så sjunger vi på olika språk. Vid varje terminsslut medverkar vi på skolans konserter på Palladium. Under terminen kommer vi även att ha en workshop med spännande lärare som kommer och inspirerar oss.

Varmt Välkomna!


Information
I första hand startar en kör för barn mellan 8 och 13 år, men fler körer är på gång, så tveka inte att anmäla intresse oavsett ålder! Kören leds av Elinor Fryklund, och repeterar på fredagar kl 16:45-17:45 med start den 25/1.

Repetitioner VT19 (16 tillfällen)
25/1, 1/2, 8/2, 15/2, 1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5.

Anmäl intresse här