logga
Grindstugan

Nybörjare
Intresset för att lära sig spela piano har varit så stort att vi nu anställer vår fjärde pianolärare. Att lära sig att spela ett instrument är mycket personlighetsutvecklande, och något man kan ha med sig resten av livet. Hos oss får du/ditt barn en bra grund att stå på. Vi går igenom notläsning, pianoteknik och musikteori, men framförallt hoppas vi kunna entusiasmera till ett växande musikintresse.

Mer avancerad nivå
Vi ger dig verktyg att jobba vidare med din pianoteknik och fördjupa ditt musikerskap. Vi hjälper också gärna till med förberedelser inför konserter, antagningsprov till musikgymnasiet, folkhögskolan eller Musikhögskolan.

Gemensam lektion - nyhet!
Från VT19 finns även möjligheten att delta i gemensamma lektioner. Vi träffas några tillfällen per termin i mindre grupper och spelar för varandra. Du får då träna på att spela upp, och träffa likasinnade. Prata med din lärare för mer information.


Information
Undervisningen sker i form av individuella lektioner, en gång i veckan, 34 tillfällen om året (16 på hösten, 18 på våren).

Vi förser eleven med noter och undervisningsmaterial, och anpassar undervisningen efter varje individ. Pianoböcker finns att köpa till självkostnadspris. Vid varje terminsslut har vi stora avslutningskonserter på Palladium i Malmö! Du får då ett ypperligt tillfälle att träna på att spela konsert, och träffa alla andra pianoelever.

Ställ er i kö genom att fylla i vår intresseanmälan

Solosång
Vill du utveckla ditt egna instrument - sångrösten? Att få undervisning i sång innebär att du får kunskap om hur din röst fungerar och hur den går att utveckla, genom att sjunga på olika sätt. Vi går igenom olika tekniker som hjälper dig att hitta andningen och bredda ditt tonomfång. Vi sjunger olika musikstilar, tränar gehöret och provar hur man kan sjunga en text på olika sätt.

Öppna lektioner
Är du intresserad av att få lektioner i sång, men inte hinner varje vecka, erbjuder vi även öppna lektioner under onsdagar och fredagar mellan kl 10 och kl 13. Man kan då boka in de veckor som passar och själv bestämma hur många gånger man önskar under terminen.


Information
Undervisning sker på onsdagar och fredagar, 34 tillfällen om året (16 på hösten, 18 på våren). Vi följer skolårets veckoschema. Det blir också en avslutningskonsert i slutet av terminen på Palladium i Malmö.

Ställ er i kö genom att fylla i vår intresseanmälan

Cello - instrumentens svar på den mänskliga rösten

Med sitt stora omfång, oändliga uttrycksmöjligheter och varma klang brukar man säga att cellon påminner om den mänskliga rösten. Undervisningen för barn är fokuserad på att snabbt jobba upp en nivå som gör att vi kan musicera med andra instrument samt tillsammans i celloensemble. Terminen avslutas med konsert på Palladium.

Avancerad nivå
Som ungdom eller vuxen får du hjälp med förberedelser inför konserter eller antagningsprov till folkhögskola eller musikhögskola.


Information
Undervisningen sker i form av individuella lektioner, en gång i veckan, 34 tillfällen om året (16 på hösten, 18 på våren). Som vuxen elev finns möjlighet att ha dubbellektioner (60 min) varannan vecka eller efter önskemål. Om du inte har ett eget instrument hjälps vi åt att hitta ett hyrinstrument.

Anmäl intresse här

Klassisk gitarr

Mer information kommer!

Det går redan nu att anmäla intresse här

Nu startar Klassiska Musikskolans alldeles egna kör!

Att få sjunga med andra ger dig trygghet i ditt musicerande, och är oerhört berikande och roligt! Vi ger oss in i musikalens och operans spännande värld, pop- och rockmusikens sväng och det vackra folkliga. Vi arbetar med att utveckla våra röster, stämsång, sceniskt uttryck och så sjunger vi på olika språk. Vid varje terminsslut medverkar vi på skolans konserter på Palladium. Under terminen kommer vi även att ha en workshop med spännande lärare som kommer och inspirerar oss.

Varmt Välkomna!


Information
I första hand startar en kör för barn mellan 8 och 13 år, men fler körer är på gång, så tveka inte att anmäla intresse oavsett ålder! Kören leds av Elinor Fryklund, och repeterar på fredagar kl 16:45-17:45 med start den 25/1.

Repetitioner VT19 (16 tillfällen)
25/1, 1/2, 8/2, 15/2, 1/3, 8/3, 15/3, 22/3, 29/3, 5/4, 12/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5, 24/5.

Anmäl intresse här